FPT.gr

Ποιοι ΕίμαστεΚέντρο Λειτουργικής ΦυσικοθεραπείαςΕκπαιδευτικά ΣεμινάριαΦώτο GalleryΒιβλιοθήκηΑποστολές Εκτός ΣυνόρωνΕπικοινωνία Πληροφορίες
Είσαστε εδώ:
+ -

Κέντρο Λειτουργικής Φυσικοθεραπείας

Το Κέντρο Λειτουργικής Φυσικοθεραπείας δημιουργήθηκε στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας με σκοπό να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Αποκατάστασης της Κίνησης σε περιπτώσεις φυσικού ελλείμματος και Εκπαίδευσης Θεραπευτών σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους.

Αξιοποιήστε μία σύγχρονη θεραπευτική μέθοδο

Η "Proprioceptive Neuromuscular Facilitation" ή, αλλιώς, " Ιδιοδεκτική Νευρομυϊκή Διευκόλυνση", είναι μια δυναμική προσέγγιση αξιολόγησης και θεραπείας για προβλήματα κίνησης και λειτουργικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στον κορμό.

Η Έννοια PNF έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μία από τις πιο χρήσιμες μεθόδους θεραπείας στον κόσμο της Φυσικοθεραπείας.

 

 

Γνωρίστε ένα νέο πρότυπο χώρο

Δημιουργήσαμε ένα χώρο εύκολα προσβάσιμο, στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, εδώ που η ζωή της πόλης σφύζει από κίνηση και παλμό, με έναν ξεκάθαρο σκοπό: να αποτελεί έναν απόλυτα λειτουργικό και φιλικό θεραπευτικό χώρο.

Τα 140 και πλέον τ.μ. αξιοποιούνται στο έπακρο, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ειδικά μελετημένα υποστηρικτικά μέσα, αλλά και με την πολυετή διεθνή εμπειρία μας.

Η αυστηρή επιλογή όλων των υλικών, από τους πάγκους εργασίας και τα βοηθητικά μέσα, μέχρι το ηχοαπορροφητικό δάπεδο, δημιουργούν μία αίσθηση οικειότητας και διευκολύνουν κάθε προσπάθεια για βελτίωση. Εδώ, όλα συνθέτουν ένα περιβάλλον πρόσφορο για γόνιμη συνεργασία και αποτελεσματική θεραπεία.


Εστιάζουμε σε εξειδικευμένες ανάγκες

Στο Κέντρο Λειτουργικής Φυσικοθεραπείας πιστεύουμε ότι, ακόμα και σε περιπτώσεις με κοινή ανατομική βλάβη, οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, δυνατότητες, αδυναμίες και κίνητρα. Έτσι, ενώ οι βασικές αρχές θεραπείας παραμένουν κοινές, οι προτεραιότητες και οι θεραπευτικές εφαρμογές προσδιορίζονται από τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου.

Ειδικότερα σε σοβαρούς τραυματισμούς, όπως πολλαπλά κατάγματα, κακώσεις του νωτιαίου μυελού και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διαμορφώνεται ένα εντατικό πρόγραμμα θεραπείας με γνώμονα τη μέγιστη συμμετοχή του θεραπευόμενου.


Υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια με σύγχρονα θεραπευτικά μέσα.

Μετά από εκτεταμένη αξιολόγηση της λειτουργικότητας, σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο με στόχο την αξιοποίηση ολόκληρου του σώματος και την διευκόλυνση των λανθανουσών δυνατοτήτων του ατόμου.

Αξιοποιούνται τα στάδια της κινητικής εξέλιξης (motor development) του ανθρώπου για την ανάπτυξη της κινητικής εκμάθησης (motor learning), του κινητικού σχεδιασμού και των στρατηγικών μετακίνησης (motor planning and implementation).

Σκοπός της θεραπευτικής διαδικασίας είναι η βελτίωση της ικανότητας του ατόμου να μαθαίνει το σώμα του, να αξιοποιεί τις ικανότητές του, να αυτονομείται και να συμμετέχει σε έναν πιο πλήρη τρόπο ζωής.


Πιστεύουμε στη δύναμη της εξειδίκευσης

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου PNF, το εύρος των εφαρμογών της και η ευελιξία της, την καθιστούν ένα ανεκτίμητο πολυεργαλείο θεραπείας για κάθε εξειδικευμένο Φυσικοθεραπευτή.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σήμερα, οι βασικές αρχές της μεθόδου διδάσκονται στις περισσότερες σχολές φυσικοθεραπείας σε όλο τον κόσμο. Το Κέντρο Λειτουργικής Φυσικοθεραπείας οργανώνει ειδικά μεταπτυχιακά σεμινάρια, σε συνεργασία με ξένους εισηγητές, για Φυσικοθεραπευτές, Γιατρούς, Εργοθεραπευτές και Λογοθεραπευτές

 

 

Συνεργαζόμαστε για ουσιαστικά αποτελέσματα

Συνεργαζόμαστε με τον θεράποντα Ιατρό και με ένα σύνολο ειδικοτήτων για την βέλτιστη απόδοση κάθε θεραπείας. Συνδυάζουμε τη Λειτουργική Φυσικοθεραπεία με Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία και, ακόμα, με Ψυχολογική Υποστήριξη ή την εξειδικευμένη βοήθεια Κοινωνικού Λειτουργού.

Μέσα από τακτικές συναντήσεις της θεραπευτικής ομάδας, καθορίζονται οι κοινοί στόχοι και η πρόοδος της θεραπείας, με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των κινητικών προβλημάτων του ατόμου και την επανένταξή του σε έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής.